keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Helsinki, rakkaudella, ihailtuna Malminkartanon jätemäen huipulta

Kun asuin Porvoossa, en halunnut asua Helsingissä. Nykyään en voi ymmärtää, mikä ihmeen Hesa-angsti minulla oli, eikä minulla tainnut ollakaan mitään perusteluita, ainakaan järkeviä. Aika nopeasti tänne muuton jälkeen samalla kun koko Hesa-sana putosi sanastostani, aloin rakastamaan Helsinkiä. (Stadiksi tämä ei sentään muuttunut. Enkä vieläkään osaa sanoa spora tai steissi. Itse asiassa ensimmäisen kerran kun ystäväni pyysi minua tulemaan steissille, en tiennyt minne tulla. Sittemmin olen sivistynyt hieman.)

Ajattelin, että tämän julkisen rakkaudentunnustuksen myötä voisin aina välillä kirjoittaa täällä blogissa lempipaikoistani Helsingissä, jos vaikka joku innostuisi myös käymään niitä kurkkaamassa.

Huippu häämöttää!
Yksi rakkaimmista on ehdottomasti Malminkartanonhuippu, joka nousee suorastaan majesteetillisesti muuten täysin litteästä maastosta. Huippu onkin koko Helsingin korkein kohta ja korkeutta sillä on parhaimmillaan noin 90 metriä merenpinnasta. Kun seisoo huipun tuulessa, näkee helposti sen, miksi ainakin minusta Helsinki on yksi ihanimpia pääkaupunkeja asua. Sieltä nimittäin ei voi olla huomaamatta, että koko armas pääkaupunkimme on pääasiassa metsikköä ja kauempana siintää meri. Mikä sen kauniimpaa? Ja tämä näin myös se huomioon ottaen, että sieltä näkee mainiosti kirkkaalla säällä keskustaan asti.

Luin Wikipediasta, että samainen paikka on myös vaarallisimpia paikkoja Helsingissä viettää uuttavuotta holtittoman ilotulitusammuskelun vuoksi. En yhtään kyseenalaista tätä, mutta se on myös yksi kauneimpia. Kuvittele itsesi seisomassa Helsingin korkeimmalle paikalle, kun ympärilläsi ja alapuolellasi koko pääkaupunkiseutu on yhtä pauketta ja väriloistetta.

Myös portaita pitkin pääsee perille.

Näköalojen lisäksi mäki sopii hyvin urheiluun, luonnon ihailuun ja omenoiden poimitaan. Koska mäki on tehty 60-luvulta 90-luvulle kärrättystä rakentamisen ylijäämämassoista, niin sieltä löytyy kaikenlaista. Syvemmältä kaivamalla tämä tarkoittaa myös autonrenkaita ja elektroniikkaromua, mutta päällä saamme nauttia monenlaisista kasveista.

Mikä on sinun lempipaikkasi omassa kotikaupungissasi ja miksi?

Tadaa! Tämä ja ylläoleva ovat vanhoja kuvia syksyltä, kuten säästä näkyy.
Tosin tänä kesänä ei voisi olla niin varma.

2 kommenttia:

  1. Oma lempipaikkani on tietenkin Herttoniemi. Hyvät yhteydet, sopivan väljää ja runsaasti luontoa meren äärellä. Can´t beat that :)
    Pitää myös jakaa tällainen Malminkartano biisi. Oletko kuullut ennen?
    http://youtu.be/V9TDU1VbHq4?t=3m52s

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa! En ollut kuullut ennen:). Kiitos tästä!

    VastaaPoista