tiistai 24. kesäkuuta 2014

Tanko kutsuu takaisin tanssimaan, aloita sinäkin tankotanssi!

Harrastin pari vuotta sitten jokusen aikaa tankotanssia. Minulle tuli kuitenkin melko pian sellainen olo, että jos haluan tässä lajissa kehittyä yhtään pidemmälle, niin minun pitäisi olla vahvempi. En silloin pystynyt vetämään yhtään leukaa, hyvä kun jaksoin edes roikkua hetken, joten otin tavoitteeksi, että minun täytyy jaksaa vetää yksi leuka ja sitten palaan takaisin tangolle. Eihän sitä harrastusta olisi oikeasti tarvinnut jättää kokonaan, mutta jotenkin vain halusin keskittyä voimatreeniin tai olin saamaton tai jotain. Sittemmin pystyin vetämään jo useamman leuan, mutta en siitä huolimatta aloittanut tankotanssia uudelleen. Kunnes tänään! Tänään kävin taas Pole4fitin-tunnilla. Voi, miksi ikinä hylkäsin tämän ihanan harrastuksen? Tankotanssi on parasta!

Tankotanssi on ehdottomasti sinulle, jos pidät itsesi haastamisesta, vaihtelusta ja omalla keholla tehtävistä liikkeistä ehkä jopa enemmän kuin painojen nostelusta. Tankotanssi on myös yllättävän monipuolinen laji, sillä se vaatii voimaa, ketteryyttä, kestävyyttä ja notkeutta. Ei tarvitse kuitenkaan ahdistua, jos ei tunne oloaan pantteriksi, sillä se on siinä mielessä kiitollinen ja motivoiva laji, että hyvin nopeasti oppii hyvinkin näyttäviä liikkeitä. Aluksi harrastuksen aloittaminen vaatii pientä kivunsietoa, sillä tanko pehmittää aika mukavasti ihon niin kämmenissä kuin reiden sisäsyrjissä. Iho kuitenkin tottuu nopeasti.

Tunnille tarvitset mukaan juomapullon, pienen pyyhkeen tangon putsaamista varten, minishortsit ja hihattoman topin, sillä tankotanssi on ihokontaktilaji, joka perustuu pääasiassa kitkaan. Lämmikkeisi mukaan voi ottaa myös säärystimet tai pitkälahkeiset housut. Perustunti koostuu lämmittelystä, pyörähdystekniikoiden harjoittelusta, tankokiipeilystä (=staattisia pitoja tangolla erilaisissa asennoissa. Tämä on lempivaiheeni tunnilla) ja venyttelystä. Tekniikkatunneilla on tasoryhmät, joten olet aina porukassa, jossa muut ovat yhtä hyviä kuin sinäkin.

Olen käynyt kokeilemassa sekä Rock the polen, että Pole4fitin tunteja, enkä sinällään pysty suosittelemaan kumpaakaan toisen yli. Molemmista löytyy osaavat, mukavat ja auttavaiset ohjaajat sekä rento ja motivoiva tunnelma. Rock the polen tilat Kaisaniemessä ovat kauniimmat kuin Pole4fitin tilat kellarissa Pasilan aseman vieressä, mutta karuudessaan ne ovat erittäin toimivat ja tilavat. Katto on erinomaisen kaukana, eikä korkeallakaan olevissa liikkeissä tarvitse pelätä osuvansa mihinkään. Lisäksi Pole4fitillä tarjotaan myös muun muassa sirkustemppu- ja rengastrapetsitunteja, mitkä ovat mielestäni aivan huippuja.

Oli mukava huomata, ettei ole unohtanut kaikkea osaamaansa ja luultavasti loputkin palaavat, kunhan saan menon käyntiin. Päätin, että tämä voisi olla tämän lukukauden juttu kesä mukaan laskettuna. Vähintään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti